top of page

VIBROPAC M40

Vibropac los op bodem.jpg

De Vibropac M40 is een door perslucht aangedreven hoogfrequent trilgereedschap die het mogelijk maakt om onderdelen zoals gloeibougies en verstuivers te demonteren. Het is ook mogelijk om spruitstukbouten, wielbouten of turbobouten te verwijderen met behulp van de Vibropac M40.

Daar waar de conventionele methodes het vaak af laten weten en daarnaast ook vaak meer schade aanrichten dan gewenst, zal de Vibropac met zijn speciaal ontworpen toebehoren wel slagen. 

Kortom, een oplossing die de investering waard is. Extra kosten en schuldvraagdiscussies met klanten behoren hiermee tot de verleden tijd. Onmisbaar dus in elke moderne en professionele autowerkplaats. 

Waarom gebruik je de Vibropac M40?

Er doen zich veel problemen voor bij de moderne ingespoten common rail dieselmotoren. Door het gebruik van verschillende metalen, contactcorrosie en lekkage van verbrandingsgassen komen de verschillende delen zo vast te zitten dat alleen met de Vibropac M40 schadevrije demontage mogelijk is. Uitgebreid testen heeft aangetoond dat bij deskundig gebruik van dit gepatenteerde gereedschap een slagingskans van 99.9% wordt gehaald. 

Vibropac M40 Basisset

Het Vibropac basisset bestaat ui de machine met spiraalluchtslang en voetbedieningspedaal, een trilstang met een speciale dunne 10mm dop voor demontage van de gloeibougies een flacon olie voor smering van de machine en een momentsleutel met indicatie van het aantal Newton zodat gloeibougies gecontroleerd kunnen worden losgedraaid zonder het afdraai moment te overschrijden. 

De set wordt geleverd in een kunststof koffer met een handleiding in het Nederlands, Duits of Engels. 

Ook verkrijgbaar als multiset! 

Hierbij zijn meerdere doppen toegevoegd zodat het set niet voor 1 maar meerdere motoren kan worden toegepast. Bij interesse in een multiset dien je contact met ons op te nemen zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Een multiset wordt namelijk op maat gemaakt voor de klant afgaande op de behoefte. Elke motor vereist namelijk een andere opzetdop en hierbij is het van belang dat de klant aangeeft voor welke type motoren hij/zij een dop wil hebben. 

IMG_6301_edited_edited.jpg

Toebehoren voor de Vibropac M40

Verschillende toebehoren zijn ontwikkeld om de Vibropac zo multifunctioneel mogelijk te maken. Er zijn diverse doppen en trilstangen beschikbaar die een oplossing bieden  in alle veel voorkomende situaties. Alle doppen kunnen met de trilstangen gecombineerd worden door het universele ontwerp. U hoeft dus maar 1 trilstang te hebben voor alle doppen.

Ontwikkelingen

Het ontwikkelingsteam van Vibropac is continu bezig met het inventariseren waar zich de meeste problemen voordoen om vervolgens oplossingen te bedenken en te ontwikkelen. Pas na uitgebreid testen wordt nieuwe types en toebehoren op de markt gebracht. De Vibropac M40 en al zijn toebehoren zal in de toekomst  voor veel meer toepassingen ingezet kunnen worden omdat de mogelijkheden van deze techniek nog lang niet uitgeput zijn. 

vibropacM40.jpg
bottom of page