54654_edited.jpg

ERODEREN

Vibropac specialiseert zich naast het verwijderen van gloeibougies en verstuivers ook in het verwijderen van afgebroken tappen, boren en ander extreem hard materiaal. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er tijdens werkzaamheden aan een motorblok een bout afbreekt en die is onmogelijk te verwijderen met conventioneel gereedschap zonder schade toe te brengen aan het gat, het schroefdraad of het motorblok zelf. De bout kan mechanisch namelijk niet meer worden verspaand omdat deze simpelweg te hard zijn.

Omdat het verkeerd verwijderen tot veel schade kan leiden maar daarnaast ook veel extra tijd en geld kost, is er maar 1 oplossing:

 

Eroderen

Maar wat is eroderen nou precies?

Eroderen is een techniek waarbij een elektrode van koper in het materiaal wordt gezonken. Tussen het materiaal van de tap, boor of ander object wordt een vlamboog opgewekt waardoor de elektrode het materiaal verspaant. Met de juiste kennis en vakmanschap kan het materiaal volledig worden verspaand zonder schade aan het gat en schroefdraad waar de bout of tap in zit. 

Eroderen vraagt een speciale aanpak 

Eroderen is een zeer precies werk en de reparatie kan alleen slagen als een combinatie van vakmanschap en professionele apparatuur wordt gebruikt. Dit heeft als gevolg dat een reparatie alleen bij Vibropac op locatie kan worden uitgevoerd.

  • M2 t/m ± M40

  • Vermogen: 57600 Watt

  • Diameter: van 1 mm tot 17 mm

  • Maximale diepte: 300mm (i.v.m. nauwkeurigheid*)

Specificaties

*Elektrode trilt tijdens gebruik, om nauwkeurigheid te garanderen gebruikt Vibropac geen elektrodes langer dan 300 mm

Casus

Het betreft hier een Mercedes Vito V6 CDI waarbij een afgebroken wringtap in het gat van de gloeibougie is blijven zitten. Deze tap is niet te verspanen met een boor of frees, omdat het materiaal simpelweg te hard is. De enige oplossing hiervoor is de wringtap eruit eroderen.

De afgebroken linkse wringtap is duidelijk te zien in het gat van de gloeibougie in het motorblok. Nu is het zaak om Vibropac in te schakelen en van de erodeerservice gebruik te maken. Breng de auto bij ons op locatie en wij zorgen dat alles netjes eruit komt. 

De volgende stap is een mal op te meten en vervolgens te maken. Deze mal moet perfect passen op deze specifieke motor en op deze plaats op het blok om zo heel lokaal te kunnen eroderen.

De erodeer machine wordt op de wringtap geplaatst met de geleider. Er wordt voor elke case een speciale geleider gemaakt om de erodeer-machine in lijn met de boring van het gat te kunnen plaatsen. Dit wordt gedaan zodat de elektrode optimaal contact maakt met de afgebroken (wring) pen. Hierdoor is de erodeer-machine in staat deze compleet weg te vonken.

 

In dit geval is er een geleider gemaakt voor het gat waar de wrintap inzit. De geleider laat de erodeerkop optimaal contact maken met de wringtap in de kop. 

Gelukt! De resten van de wringtap zijn weg geërodeerd. Wat overblijft, is een leeg gat. De erodeer machine zelf maakt geen schade aan het gat of het schroefdraad, maar te zien is hoe het gat niet meer rond is. Dit was veroorzaakt doordat er op de gebroken wringtap met veel kracht geslagen was. 

Mocht u dit overkomen, stop dat meteen met proberen en bel ons. Dit raden wij ten sterkste aan zodat  onnodige schade aan de motor wordt voorkomen. Daarnaast scheelt het aanzienlijk in tijd en kosten die u kwijt bent met het oplossen van dit probleem.

In dit geval wordt eerst de diameter van het gat vergroot om het weer rond te krijgen*

 

Vervolgens wordt er een verloopbusje op maat gemaakt en in het gat geplaatst met het juiste inwendige schroefdraad. Het gat heeft nu weer de juiste maat en een nieuwe gloeibougie kan worden geplaatst.

 

* in de meeste gevallen is deze
   stap overbodig, omdat het gat
   nog rond is.

© 2020 - Vibropac B.V.

All Rights Reserved

Ontworpen door Vibropac B.V.

  • Facebook